söndag 24 oktober 2010

In på bara skinnet

Kampen går vidare, det känns in på bara skinnet. Inklämd mellan dansbanskamparna Jannez och Patriks Combo står jag blottad som en nyflådd älgtjur. Jannez låt ligger fortfarande etta men jakten är i full gång och den ensamme jägaren närmar sig den etablerade dansbandsgruppen. Bakom har en trio krummelurer dykt upp med några konstiga västar som mest liknar några preussiska husarer från det fransk-tyska kriget 1870-71.
Deras låt ett norrländskt hjärta är säkert bra men jag ifrågasätter skarpt låtens titel eftersom den är så oerhört alldaglig och insmickrande. Vad har Patriks Combo med Pitebor, Lyckseleianer, Jokkmokkare, Klyktattare, Hälsingar och Gästrikar att göra. Nä varför inte sticka ut hakan med titlar som "Ett Börtnan hjärta" eller "Ett Glenhjärta" eller "Ett Hosjöbottens hjärta" eller "Ett Jänsmässholmshjärta" det skulle vara lite mer utstickande och framförallt med en personligt lokal prägel. Norrland är ett Stockholmsuttryck för dom som int begrip bätter, sådant ska vi känna oss för go för att ta till oss. Så kom igen Patrik ta chansen i direktsänd TV och återta kommandot genom att helt sonika ändra namnet på låten. Då kommer ni att få min röst, och den väger verkligen tungt, drygt 90 kilo muskler, fläsk och benmärg.
Trots detta påhopp hoppas jag på stöd i min ensamma P4-toppskamp, telefonnummret är 099-50134 för er som hejar på den ensamme jägaren som oförtrutet trampar över frusna myrar och klättrar mot en hägrande topplacering på nästa veckas lista.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar