fredag 1 januari 2010

"Nytt år - Nya möjligheter"

Ja då var det äntligen här, det nya året och det nya decenniet.
En sån här dag när året är purfärskt och oskyldigt så ser jag bara möjligheter, allt är nytt och oprövat och det känns som att börja om från början igen. Det här året och det nya decenniet är ännu ett oskrivet blad av vår historia och vi sitter själva i förarsätet och kan styra, gasa eller bromsa, kort sagt vi påverkar skeendet i allra högsta grad.
Det här med nyårslöften är populärt hos de flesta utom hos mig, det enda nyårslöfte jag någonsin gett är att aldrig ge ett nyårslöfte. Jag tycker att det är patetiskt att ge sig själv ett löfte eftersom det är alldeles för lätt att bryta ett löfte till sig själv. Ett sådant löftesbrott drabbar bara dig själv och varför skall du utsätta dig för detta personliga svek.
Handlar det om att förändra ditt liv så går det alldeles utmärkt att göra ändå och det behöver givetvis inte ske vid ett årsskifte. Börja motionera, sluta röka och kröka, äta mindre och nyttigare är sådant man pratar om i nyårstider men för det mesta slutar det bara med prat och tomma löften till sig själv som vid nästa årsskifte är både tomt och innehållslöst eller kanske helt enkelt bara bortglömt i julbrådskan.
Nej vid årsskiften ska vi se framåt och fundera på vad kan jag göra av mitt liv för att det skall forsätta med en god livskvalité och att sinnet skall förbli ljust.
Ta chansen och ge dig själv möjligheter, du kan så mycket mer än du tror, det är bara din egen rädsla som begränsar dig från det du vill göra. Pröva dina vingar med något du aldrig gjort förut så ska du se att du kan passera tröskel efter tröskel och slutligen nå dina mål.
Ta vara på det nya året och det nya decenniet, var inte rädd, den som inte vågar kan inte vinna och alla behöver vi en seger då och då även om vi bara vunnit över oss själva. Förresten en seger över dig själv är den största och bästa seger du kan vinna och slår alla Grand Slam och OS-guld i hela världen.
Än en gång en riktigt god fortsättning på det nya året och välkommen in i det nya decenniet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar