söndag 4 oktober 2009

"Ett fullbordat liv"


När Björn Borg utsågs till århundradets idrottsman avslutade han sitt tacktal med orden "mitt liv som människa och idrottsman är fullbordat".
Dessa superlativ passar nu in även på min enkla person efter förra helgens osannolika framgångar på golfbanan. Särskilt med tanke på att jag i solidaritetens namn fick nöjet att dela segerns sötma med tre duktiga lagkamrater. Det handlade om avslutningsgolfen på Krokoms eminenta golfbana där ett sextiotal förväntansfulla elitidrottsmän kämpade om en slutseger som programenligt tillföll undertecknad som givetvis även var lagkapten. I segerintervjun fick vi svara på frågan om när vi förstod att vi skulle vinna, vårt ödmjuka svar kom efter en stunds tvekan, att det förstod vi först när vi fick se startlistan.
Inte nog med detta så ligger jag fortfarande för femte veckan i rad etta på topplistornas topplista nämligen Radio Krokoms vida omtalade "Poppoppitiopp" .
I samband med den ovan omtalade golftävlingen fick jag förtroendet att stå för underhållningen vid den glamorösa avslutningsbanketten på Krokoms världshus. Jag avslutade min föreställning med ett eget litet anspråkslöst tal där jag sanningsenligt belyste mina osannolika musikaliska och idrottsliga framgångar. I sann "Björn Borg anda" avslutade jag talet med mina egna redan historiskt bevingade ord, "mitt liv som idrottsman och artist är nu fullbordat" .

1 kommentar: