söndag 26 april 2009

Recension


Nu har jag fått en första recension av Åflodalens poesi.
Den kommer från en mycket inflytelserik tyckare nämligen Harry Eriksson född och uppvuxen nästgårds från Eliassons i Åflo med bara Åströms som mellanspel.
Harry som själv medverkar på skivan (är huvudperson i låten "Siste älgjaktsdan") lämnade i torsdags en muntlig redogörelse för sina intryck efter ett noggrant genomlyssnande av samtliga skivans åtta spår.
Som förväntat rankade han sin "egen låt" som bäst där han själv med familj i det närmaste blivit rörda till tårar av den melankoliska känsla av nostalgi som farmbringats i detta mästerverk.
Som sann jägare och med sina 51 år på nacken, yngst i jaktlaget, gillade han även forntidsskildringen "den förste jägaren" som verkar skära rakt in i hjärtat på oss inbitna medlemmar i länets jägarklaner.
Han hade även information som ytterligare styrkte sanningshalten i den något burleska historien "på kaasa" som för utombys åhörare kan tyckas orimlig, men som känns som helt normalt för infödda byorginal som Harry och jag. Informatonen handlade om mellangårdens Klas Åström som även han medverkar på skivan där han förser undertecknad med sprattelvatten av skogsstjärnas välkända märkeskvalité.

Fler recensioner är att vänta från mindre bemedlade proffstyckare vilkas åsikter är av mer underordnad dignitet.

2 kommentarer: